Helfoliering

HELFOLIERING - FOLIERING

 

 

Helfoliering, foliering eller även kallat carwrapping kan utföras av flera olika skäl. Vare sig man har ett företag som vill synas i mängden eller om man vill ha sommarbilen i en ny färg så är det prismässigt helt överlägset mot alternativet att lacka om bilen. När man tröttnat eller ska sälja bilen tar man enkelt bort folien och har kvar bilen i orginalfärgen. Folien skyddar dessutom lacken mot UV-ljus vilket får lacken att blekna. Lättare mekaniskt slitage såsom tvättrepor hålls även det borta från orginallacken. 

 

 

 

Det finns olika tillvägagångssätt när man väl valt att utföra en foliering och dessa varierar en del i pris.

Printad foliering

 

En helprintad folie vänder sig kanske främst till företag som verkligen vill sticka ut ur mängden. Möjligheterna är oändliga och det är enbart fantasin som sätter gränserna. När man folierar med en helprintad folie så görs det i så stora ark som möjligt. Detta medför att det inte går att vika in runt alla kanter. Enkelt sagt är att alla ytor som är synbara utifrån när alla dörrar är stängda folieras.

Helfoliering - Standard

 

Här folieras, likt en helprintad folie, enbart det som är synligt utvändigt när alla dörrar är stängda. Man lägger alltså folien i så stora ark som möjligt och viker enbart in folien i mellanrummet mellan dörrarna. Detta är det mest kostnadseffektiva utförandet då det innebär minimal materialåtgång och optimerar montagetiden. Det går även att välja bort att foliera exempelvis handtag eller hjulhus vilket kan hålla kostnaderna nere om det är en hel fordonspark som ska folieras. 

 

Detta utförande rekommenderas för företagsbilar eller bilar som har en svart orginallack.

HELFOLIERING - PREMIUM

 

Detta utförande skiljer sig från övriga framförallt i hur det monteras.  Nu folieras varje panel för sig för att kunna täcka så mycket som möjligt av lacken. Man går även djupare in med folien för att ingen orginallack skall vara synlig utifrån. Även här finns olika nivåer av utförande och priset avgörs främst av hur mycket demontage av delar på bilen som behöver göras samt materialåtgången. 

 

Detta utförande rekommenderas till bilar med exempelvis vit orginallack eller om man vill att så lite av lacken som möjligt skall synas.

HELFOLIERING - BÅT

 

Är din gelcoat matt och tråkig? Är du trött på att vara en i mängden vid bryggan? 

 

Oavsett vad så är foliering av skrovet på båten ett utmärkt sätt att förnya utseendet på båten. Möjligheterna är många och endast fantasin sätter gränserna. Här är dock utbudet av folier något mer begränsat då inte alla material är avsedda för att ha på båt. Det är även viktigt med efterarbetet när detta utförs då alla kanter måste förseglas på ett korrekt sätt. Vi har stor erfarenhet av båtfoliering och vet vad som fungerar och inte. 

HELFOLIERING - ÖVRIGT

 

Vi utför foliering av allt som folien fäster på. Takboxar, motorcyklar, gitarrer, vattenskotrar är bara ett axplock av jobb vi utfört. Skicka en förfrågan via kontaktformuläret så hjälper vi er från idé till färdig produkt. 

Kontakt

 

Address: Rallarvägen 23, Åkersberga, Sweden

Telefon:  0733 58 32 30

Email: info@jbsab.com

Porsche 911 Carerra 4S
Porsche 911 Carerra 4S
Porsche 911 Carerra 4S

LÄNKAR TILL INFORMATIONSSIDOR FÖR MATERIALEN VI ANVÄNDER